Mental Floss
QUIZZES

Can You Match the Pop Song to the Movie That Featured It?

caracterdesign/Getty Images (man with music notes); Notbad/Shutterstock and SurfsUp/Shutterstock (tv and popcorn graphics)
facebooktwitterreddit

1. “Somewhere Out There” by Linda Rondstadt and James Ingram

A) The Land Before Time (1988)
B) The Last Unicorn (1982)
C) An American Tail (1986)

2. “Take My Breath Away” by Berlin

A) Top Gun (1986)
B) Monstruck (1987)
C) Days of Thunder (1990)

3. “Accidentally in Love” by Counting Crows

A) Shrek 2 (2004)
B) Stuart Little 2 (2002)
C) Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (2004)

4. “I Just Called to Say I Love You” by Stevie Wonder

A) Can’t Buy Me Love (1987)
B) Chances Are (1989)
C) The Woman in Red (1984)

5. “Somebody’s Baby” by Jackson Browne

A) Sixteen Candles (1984)
B) Fast Times at Ridgemont High (1982)
C) Ferris Bueller’s Day Off (1986)

6. “How Deep Is Your Love” by the Bee Gees

A) Saturday Night Fever (1977)
B) Stayin’ Alive (1983)
C) 54 (1998)

7. “We Don’t Need Another Hero” by Tina Turner

A) Mad Max Beyond Thunderdome (1985)
B) Batman Returns (1992)
C) Dune (1984)

8. “Happy” by Pharrell Williams

A) Despicable Me 2 (2013)
B) Trolls (2016)
C) Sing (2016)

9. “Kiss From a Rose” by Seal

A) The Sandlot (1993)
B) The NeverEnding Story III (1994)
C) Labyrinth (1986)

10. “I’m Alright” by Kenny Loggins

A) Caddyshack (1980)
B) Weekend at Bernie’s (1989)
C) Footloose (1984)

11. “(Everything I Do) I Do It For You” by Bryan Adams

A) Robin Hood: Prince of Thieve (1991)
B) The Man in the Iron Mask (1998)
C) The Last of the Mohicans (1992)

12. “Call Me” by Blondie

A) Less than Zero (1987)
B) American Gigolo (1980)
C) The Outsiders (1983)

the word 'answer' in a blue text bubble
Justin Dodd/Mental Floss

Answers: 1:C; 2:A; 3:A; 4:C; 5:B; 6:A; 7:A; 8:A; 9:B; 10:A; 11:A; 12:B

facebooktwitterreddit