Mental Floss
QUIZZES

Can You Match the Last Words to the Famous Person Who Said Them?

Jupiterimages/Getty Images Vadim Almiev/Shutterstock (illustrated scrolls)
facebooktwitterreddit

1. “Pardon me, sir.” —Spoken by a disgraced leader who stepped on their executioner’s foot.

A) Thomas Cromwell
B) Czar Nicholas II
C) Marie Antoinette
D) Mary, Queen of Scots

2. “I must go in, for the fog is rising.” —Spoken by an American poet known for brevity.

A) Robert Frost
B) Emily Dickinson
C) Sylvia Plath
D) E. E. Cummings

3. “Good dog.” —Spoken by a revolutionary leader to a dog who brought him a dead bird.

A) Fidel Castro
B) Maximillen Robespierre
C) Simon Bolivar
D) Vladimir Lenin

4. “A certain butterfly is already on the wing.” —Spoken by an author who was also a devoted entomologist.

A) Ray Bradbury
B) Vladimir Nabokov
C) William Goulding
D) John Steinbeck

5. “I’m bored with it all.” —Spoken by a statesman who also once said “I am an optimist.“

A) Winston Churchill
B) Aaron Burry
C) Henry Clay
D) Spiro Agnew

6. “God bless Captain Vere!” —Spoken by an author referencing his unpublished novel ‘Billy Budd.’

A) Charles Dickens
B) Herman Melville
C) Joseph Conrad
D) F. Scott Fitzgerald

7. “Oh, you young people act like old men. You are no fun.” —Spoken by a 20th-century entertainer and activist.

A) Josephine Baker
B) Nina Simone
C) Edith Piaf
D) Judy Garland

8. “I have offended God and mankind because my work did not reach the quality it should have.” —Spoken by a notable Renaissance man.

A) Leonardo da Vinci
B) Petrarch
C) Michelangelo
D) Galileo

9. “I’m going away tonight.” —Spoken by an entertainer known as both “The Godfather of Soul” and “The Hardest Working Man in Entertainment.”

A) Little Richard
B) James Brown
C) Ray Charles
D) Chuck Berry

10. “I’m losing it.” —Spoken by a crooner known as “Ol’ Blue Eyes.”

A) Frank Sinatra
B) Tom Jones
C) Bobby Darin
D) Bing Crosby

11. “Damn it! Don’t you dare ask God to help me!” —Spoken by an aged Hollywood starlet whose housekeeper was trying to pray for her.

A) Viven Leigh
B) Joan Crawford
C) Olivia de Havilland
D) Bette Davis

12. “I’d like to thank the Academy for my lifetime achievement award that I will eventually get.” —An entertainer who died in 2003 and still hasn’t gotten that award.

A) Jerry Lewis
B) Donald O’Connor
C) Danny Kaye
D) Gene Kelly

the word 'answer' in a blue text bubble
Justin Dodd/Mental Floss

Answers: 1:B; 2:B; 3:D; 4:B; 5:A; 6:B; 7:A; 8:A; 9:B; 10:A; 11:B; 12:B

facebooktwitterreddit