Mental Floss
QUIZZES

Can You Identify These Discontinued Olympic Sports?

Topical Press Agency/Getty Images (athletes); Vadim Almiev/Shutterstock (illustrated scrolls)
facebooktwitterreddit

1. In this event that appeared at the 1984, 1988, and 1992 Olympic Games, solo competitors had to be in sync with their music.

A) Solo Jazz acrobatics
B) Ballet
C) Solo synchronized swimming

2. In the 1920 Olympics, only the U.S. and Canadian teams competed in this event, in which competitors tossed bags of corn kernels onto boards.

A) No such event existed
B) Bag toss
C) Cornhole

3. This gym class terror was one of eight gymnastics events at the 1896 Olympics in Athens.

A) Sit and reach
B) Rope climbing
C) The mile run

4. Competitors spun clubs that resembled long bowling pins in this event, which last appeared at the 1932 Summer Olympics in Los Angeles.

A) Club swinging
B) Heavyweight baton
C) Club throwing

5. Both the U.S. and Great Britain won multiple medals in this event, which was featured in the Olympics from 1900 to 1920.

A) Horseback Archery
B) Sheep Shearing
C) Tug-Of-War

6. At this event, competitors shot at animal cutouts.

A) Pigeon shooting
B) Running deer shooting
C) Foxhunting

7. In this event at the 1900 Olympics, competitors had to climb over a pole, then scramble over a row of boats, then swim beneath a different row of boats.

A) No such event existed
B) The swim steeplechase
C) Obstacle swimming

8. At this event at the 1904 Olympics, competitors had to dive from a stationary position then glide underwater without making any additional movements for one minute.

A) The dead-man’s float
B) The plunge for distance
C) Distance gliding

9. In this event at the 1900 Olympics, competitors had to hit various targets while racing on a horse.

A) Horseback archery
B) Foxhunting
C) No such event existed

10. At this event, which only appeared at the 1900 Olympics, all 10 competitors were French, and the sole spectator was an Englishman.

A) Cricket
B) Basket weaving
C) Croquet

the word 'answer' in a blue text bubble
Justin Dodd/Mental Floss

Answers: 1:C; 2:A; 3:B; 4:A; 5:C; 6:B; 7:C; 8:B; 9:C; 10:C

facebooktwitterreddit