Mental Floss
QUIZZES

How Many of These 15 General Knowledge Trivia Questions Can You Get Right?

Muhammad Safuan/iStock via Getty Images (person with speech bubble); ahmad agung wijayanto/Shutterstock (question marks)
facebooktwitterreddit

1. According to the United Nations, how many countries are in Africa?

A) 54
B) 48
C) 23

2. True or False: Cats can be allergic to humans.

A) TRUE
B) FALSE

3. According to one study, how many minutes are actually played during the average American football game?

A) 45
B) 25
C) 11

4. Which one of the following was NOT one of the original six NHL teams?

A) Pittsburgh Penguins
B) Detroit Red Wings
C) New York Rangers

5. In 1949, this company-which is famous for its trading cards-developed a board game called Meet the Presidents.

A) Fleer
B) O-Pee-Chee Company LTD
C) Topps

6. Who was the first president to be inaugurated in Washington, D.C?

A) John Adams
B) James Madison
C) Thomas Jefferson

7. This actress, who played a witch in “Hocus Pocus,” is related to a woman who was accused of being a witch in the Salem Witch Trials.

A) Sarah Jessica Parker
B) Bette Midler
C) Kathy Najimy

8. When scientists first saw specimens of this Australian mammal, they thought it was a hoax.

A) The Kangaroo
B) The Echidna
C) The Platypus

9. What real-life shipwreck inspired Herman Melville’s Moby-Dick?

A) The Charles Carroll
B) The Esse
C) The Two Brothers

10. These birds are excellent parents and can find their way back to their nest from 1300 miles away.

A) Blue Jays
B) Starlings
C) Pigeons

11. After the Mona Lisa was stolen from the Louvre in 1911, which famous artist was considered a suspect?

A) Edgar Degas
B) Pablo Picasso
C) Georgia O’Keeffe

12. Name the two explorers who claim to have discovered the North Pole.

A) Robert Peary and Frederick Cook
B) Sir John Franklin and Captain Francis Crozier
C) Roald Amundsen and Robert Falcon Scott

13. The term “EGOT”—which stands for Emmy, Grammy, Oscar, Tony—was coined by which Miami Vice actor?

A) Michael Talbott
B) Don Johnson
C) Philip Michael Thomas

14. True or False: Daddy Long-Legs—a.k.a harvestmen—are more closely related to scorpions than to spiders.

A) TRUE
B) FALSE

15. Tigers have striped skin.

A) TRUE
B) FALSE

the word 'answer' in a blue text bubble
Justin Dodd/Mental Floss

Answers: 1:A; 2:A; 3:C; 4:A; 5:C; 6:C; 7:A; 8:C; 9:B; 10:C; 11:B; 12:A; 13:C; 14:A; 15:A

facebooktwitterreddit