Mental Floss
QUIZZES

Can You Guess the Oscar-Winning Song Based on the Lyrics?

Daniela Chirpac/iStock via Getty Images (musical notes); Notbad/Shutterstock and SurfsUp/Shutterstock (tv and popcorn graphics)
facebooktwitterreddit

1. And that laugh that wrinkles your nose / It touches my foolish heart

A) “Mona Lisa”
B) “The Way You Look Tonight”
C) “Buttons and Bows”
D) “Thanks for the Memories”

2. Love can touch us one time / And last for a lifetime / And never let go ‘til we’re gone

A) “You’ll Be in My Heart”
B) “My Heart Will Go On”
C) “Let It Go”
D) “You Must Love Me”

3. Done seen people killed/ Done seen people deal / Done seen people with no meals

A) “The Weary Kind”
B) “It’s Hard out Here for a Pimp”
C) “Lose Yourself”
D) “I’m Easy”

4. I reflect on my reflection / And I ask myself the question / What's the right direction to go?

A) “Man or Muppet”
B) “Sooner or Later”
C) “When You Believe”
D) “I Need to Wake Up”

5. Oh, dream maker, you heart breaker / Wherever you’re goin’, I’m goin’ your way

A) “Moon River”
B) “You Must Love Me”
C) “Que Sera, Sera”
D) “Over the Rainbow”

6. I can show you the world / Shining, shimmering, splendid / Tell me, princess, now when did / You last let your heart decide?

A) “Talk to the Animals”
B) “A Whole New World”
C) “Colors of the Wind”
D) “Under the Sea”

7. The cold never bothered me anyway

A) “Let It Go”
B) “Baby, It’s Cold Outside”
C) “It Might As Well Be Spring”
D) “White Christmas”

8. Take your passion / And make it happen / Pictures come alive / You can dance right through your life

A) “Last Dance”
B) “Flashdance… What a Feeling”
C) “(I’ve Had) The Time of My Life”
D) “Fame”

9. And I owe it all to you / I've been waiting for so long / Now I've finally found someone

A) “Can You Feel the Love Tonight”
B) “I Just Called to Say I Love You”
C) “Take My Breath Away”
D) “(I’ve Had) The Time of My Life”

10. So I just did me some talking to the sun / And I said I didn't like the way he got things done

A) “Raindrops Keep Fallin’ on My Head”
B) “In the Cool, Cool, Cool of the Evening”
C) “Somewhere Over the Rainbow”
D) “The Ballad of High Noon”

11. Tell me somethin', girl / Are you happy in this modern world?

A) “Shallow”
B) “9 to 5”
C) “Evergreen”
D) “Let the River Run”

12. Who knows? / Is this the start of something wonderful and new? / Or one more dream that I cannot make true?

A) “Love is a Many-Splendored Thing”
B) “Swinging in a Star”
C) “When You Wish Upon a Star”
D) “City of Stars”

the word 'answer' in a blue text bubble
Justin Dodd/Mental Floss

Answers: 1:B; 2:B; 3:B; 4:A; 5:A; 6:B; 7:A; 8:B; 9:D; 10:A; 11:A; 12:D

facebooktwitterreddit